Książki

  • Strony: « Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna »
  • Odyseja smaku

    e-sklepik » Nowości|e-sklepik » Książki

    "Odyseja smaku" to kulinarny przewodnik po przysmakach i produktach tradycyjnych Kujaw i Pomorza. Podczas prac nad książką korzystano z informacji uzyskanych w trakcie wywiadów z wytwórcami oraz z materiałów źródłowych zawartych we wnioskach rejestracyjnych produktów do ministerialnej Listy Produktów Tradycyjnych.

    Cena:22.55
  • Nauka gotowania do użytku ludu polskiego

    e-sklepik » Książki

    Wznowienie książki "Nauka gotowania do użytku ludu polskiego" wydanej przez Wiktora Kulerskiego jako dodatek do „Gazety Grudziądzkiej” z 1915 roku. Książka jest zbiorem przepisów kulinarnych podzielonych na 13 rozdziałów. Rozpoczyna się ogólnymi uwagami i poradami dotyczącymi gotowania, higieny i smaku, w kolejnych rozdziałach są przepisy na przygotowanie poszczególnych potraw (m.in. zupy, sosy, mięsa, ryby), a także wskazówki dotyczące obróbki mięsa.

    nakład wyczerpany

    Cena:0.00
  • Podręczny Atlas dawnych odmian jabłoni

    e-sklepik » Książki

     Atlas prezentuje opisy i zdjęcia 58 dawnych odmian jabłoni. W opisach najwięcej miejsca poświęcono cechom charakteryzującym miąż i wygląd zewnętrzny owoców przydatne w identyfikacji odmian.

    nakład wyczerpany

    Cena:0.00
  • Atlsa Czereśni dla sadowników i szkółkarzy

    e-sklepik » Nowości|e-sklepik » Książki

     Atlas opracowany przez Włodzimierza Brzezińskiego prezentuje ok. 70 najcenniejszych odmian czereśni. Książka zawiera również informacje nt. walorów czereśni, pożytków i właściwości drewna czereśniowego oraz przepisów na przetwory z nich wykonywane. 

    Cena:49.00
  • "Gęsina na Świętego Marcina" (wyd.II)

    e-sklepik » Nowości|e-sklepik » Książki

    Przepisy na dania z gęsi najlepszych szefów kuchni

     

    nakład wyczerpany

    Cena:0.00
  • Strony: « Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna »