Rozstrzygnięcie konkursu kulinarnego „Nauka gotowania do użytku ludu polskiego”

Dnia 20 kwietnia br. w Grudziądzu odbyła się kolejna edycja konkursu kulinarnego na dania przygotowane na podstawie książki kucharskiej Wiktora Kulerskiego „Nauka gotowania do użytku ludu polskiego”.

Komisja dokonała rozstrzygnięcia konkursu którego wiodącym tematem tegorocznej edycji były potrawy z dziczyzny.

W odpowiedzi na ogłoszenie konkursowe, chęć udziału zgłosiły cztery zespoły w kategorii "Szkoły Gastronomiczne": ZSGH Grudziądz, OHP Grudziądz, ZSP Świecie, ZSE Tczew oraz trzy zespoły w kategorii "LGD": KGW Buczek, KGW Jeżewo, Stowarzyszenie Seniorów Gminy Grudziądz Słoneczniki.

Spośród zgłoszonych zespołów, zgodnie z punktacją przyjętą przez jury, po zsumowaniu punktów wyłoniono zwycięzców:

w kategorii LGD 1. miejsce zajęło Koło Gospodyń Wiejskich z Jeżewa, reprezentowane przez Ewę Szabowską, Jolantę Robert oraz Reginę Marks.

w kategorii Szkoły Gastronomiczne 1. miejsce przyznano Zespołowi Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich z Grudziądza w składzie: Joanna Kornaszewska, Justyna Mikołajczak, Martyna Osiecka.

Zwycięzcom gratulujemy a wszystkim uczestnikom dziękujemy za wzięcie udziału w konkursie.